Logotyp Wisła Płocka S.A.
Oficjalna strona internetowa
WISŁY PŁOCK S.A.


#KuchniaNafciarzy - kolacja Rzeźnika

 

W kolejnej odsłonie naszego kulinarnego cyklu #KuchniaNafciarzy swoją kolacją podzielił się z nami Kuba Rzeźniczak. Uśmiechnięty defensor Wisły również postawił na prostotę - tym razem będziecie mogli spróbować wyjątkowo smacznych, pożywnych i przede wszystkim zdrowych kanapek oraz sałatki. Zapraszamy!

- Widziałem jakie dania przygotowali moi poprzednicy. Podoba mi się pomysł na chwalenie się swoimi ulubionymi potrawami, tym bardziej, że ma być przede wszystkim prosto, smacznie, bez niepotrzebnego wychodzenia z domu. A wiadomo, że obecnie im mniej kontaktu ze światem zewnętrznym, tym lepiej. Co prawda swoim śniadaniem w postaci kanapek pochwalił się już Mereba, dlatego mój zestaw polecam konsumować jako kolację. - powiedział nam nasz bohater, który na co dzień słynie również z zamiłowania do zdrowej kuchni. 

- Nie ukrywam, że większość robionych przeze mnie potraw przygotowuję na parze. Zdaję sobie jednak sprawę, że nie każdy posiada w domu odpowiednie urządzenia, albo, że po prostu nie przepada za takim jedzeniem. Myślę, że tak uniwersalne danie jak moje kanapki i sałatka posmakują każdemu. - dodał Rzeźniczak.

Podobnie jak w przypadku dania Giorgiego nie będziemy podawać wymaganych ilości produktów. Gwarantujemy, że niezależnie od ilości kiełków rzodkiewki czy parmezanu, których użyjecie, danie zaproponowane przez Kubę będzie smaczne i sycące.

 

Kolacja Rzeźnika

 

Niezbędne produkty:

rukola

kiełki rzodkiewki

brokuł

permezan

pomidorki koktajlowe

oliwa

pieprz

sól

papryka

awokado

ser żółty

chleb wieloziarnisty

pietruszka

szynka

sałata lodowa

 

 

 

 

Przygotowanie:

1. Dokładnie myjemy wszystkie produkty. Kroimy chleb, paprykę, z obranego awokado usuwamy pestkę.

2. Na dużym, płaskim talerzu układamy kromki chleba, które następnie dekorujemy kolejno serem żółtym, szynką, sałatą lodową, awokado oraz papryką. Całość posypujemy pieprzem oraz kiełkami rzodkiewki. Oto pierwsza część naszej kolacji.

3. W drugim, głębokim talerzu umieszczamy umytą rukolę, kiełki rzodkiewki, drobno pokrojone brokuły i pomidorki. Wszystko posypujemy pieprzem, solą, polewamy oliwą i posypujemy parmezanem - oto nasza sałatka.

4. Podajemy z ziołową herbatą, bądź lampką białego wina.

 

GOTOWE!

 

- Myślę, że zaproponowana przeze mnie kolacja przypadnie do gustu szczególnie osobom, które cenią sobie smaczną i zdrową kuchnię. Spróbujcie, nie pożałujecie. Smacznego! - dodał na zakończenie nasz defensor.





ZOBACZ TAKŻE:


Właściciel

Sponsor strategiczny

Sponsorzy główni